keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

"Live a life without boundaries!"

Olemme täällä taas kissojemme ja kissamielisen postauksemme kanssa! Tällä viikolla pääsimme elämään täysin uudessa todellisuudessa, kun tutustuimme Second Life -sivustoon. 

Kyseessä on siis virtuaalipelimaailma, jossa käyttäjä pääsee luomaan itselleen avatarin ja uuden todellisuuden. Sisältö on pitkälti käyttäjien tuottamaa, sillä erilaisia yhteisöjä ja paikkoja löytyy paljon. Omalle avatarilleen on mahdollista luoda mm. ulkonäkö, ura, koti ja sosiaaliset suhteet, eli niin sanotusti uusi identiteetti. Kaupassa on tarjolla mm. vaatteita, huonekaluja ja kulkuvälineitä. Maksuvälineenä toimii Linden dollarit, joita saa ostettua oikealla rahalla, kun laittaa luottokortin maukumaan. Elantoaan voi hankkia myös tekemällä "töitä" pelissä. Hahmosta voi tehdä itsensä kaksoisolennon, tai luoda kokonaan uuden hahmon. Oletko sinäkin joskus tahtonut olla Timo Soini? Nyt sinulla on mahdollisuus siihen!Second lifestä on helppo löytää omanlaisiaan ihmisiä, sillä paikkoja ja yhteisöjä on lukemattomia. Käyttäjä voi itse valita, millaisessa paikassa ja keiden kanssa tahtoo hengata. Muita käyttäjiä on myös mahdollista lisätä kaveriksi, ja heidän kanssaan chattailukin on mahdollista. Chatissa voi jutella myös puhumalla mikrofonin kautta. 


Mutta miksi luoda sosiaalisia suhteita virtuaalipelissä tekaistulla identiteetillä? Mitä vikaa on vaikkapa Tinderissä tai Facebookissa? Eikö olisi parempi tutustua ihmisiin oikealla nimellään ja omilla kuvillaan? 
Ehkä jutun juju on juurikin siinä. Mahdollisuudessa esiintyä jonakin ihan muuna, ja unohtaa kaikki oikean elämän draama ja paineet. Aloittaa niin sanotusti alusta. Itselleni tuli pelistä jopa nostalgisia tunteita, kun mieleeni muistui ne tiistai-illat, kun riensimme ala-asteella ystäväni kanssa koulun jälkeen pelaamaan Simsiä. Oi niitä aikoja.

Meow, kuulemisiin!

- E.V.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti