keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Söpöt, rumat, memet

Hei taas ja hyvää yötä/päivää/aamua!

Tällä viikolla pääsimme etsimään kissa aiheisia kuvia Pinterestistä. Ryhmän Pinterest on luonnollisesti täällä: https://www.pinterest.com/teamspruce/.

Jaoimme löytämämme kissakuvat kolmeen kategoriaan:

1. Söpöt kissat.2. Rumat kissat.


3. Ja luonnollisesti: kissa -memet.


MUTTA! Miksi juuri näin? No oikeastaan ne olivat helpoimmat ja selkeimmät jaottelut. Nettihän on tunnetusti täynnä kissakuvia, joten kategorioita olisi voinut tehdä satakaksikymmentäkolme ja muutaman vielä päälle. Esimerkiksi kissa meme -taulun olisi voinut jakaa eri memejen perusteella useampaan kansioon (ltai ainakin "Grumpy Cat" ja "muut"). Joten kolme yleistä kategoriaa oli yksinkertaisinta.

Mitä näihin kategorioihin sitten laitettiin? Noh, ei varmaan yllätys että söpöt kissat -taulu on täynnä kissanpentuja, ja kissa memet -taulu on aika itseselitteinen. Kissakuvia joista on tehty humoristisia lisäämällä tekstiä. Rumat kissat -taulu tosin pysyi aika pienenä. Varmasti ryhmän kissafanien määrästä (äänekkyydestä?) johtuen, ja rumista kissoista voi olla monenlaisia mielipiteitä, joten kovin moni ei välttämättä uskaltanut laittaa omasta mielestään rumia kuvia kissoista.

 Mistä nämä kuvat tulevat? Monesta paikkaa, osa on ammattilaisen kuvaamia ja toiset amatööri tuotoksia eli kuvattu omaa kissaa. Varsinkin memet näyttävät olevan usein jälkimmäisiä, joihin on liitetty tekstiä uuden ja humoristisen vaikutuksen luomiseksi.


 Lisää taas viikon tai parin päästä, samaan kissa-aikaan samassa kissablogissa!
 

 J.L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti