torstai 2. huhtikuuta 2015

Alone together



Hei viimeistä kertaa kaikki karvaisten ystäviemme ystävät!


Tämän viikon keskustelumme teemana oli “Alone together”  ja saimme keskustelumme pohjaksi videon Sherry Turklen luennosta “Connected but alone?”. “Alone together” tarkoittaa siis nykyilmiötä: olemme fyysisesti läsnä läheisillemme, mutta ajatuksemme ovat usein keskittyneet älypuhelimiimme. Toisin sanoen on kyse jaetusta huomiosta ihmisten ja älypuhelimien välillä.



Tämä jatkuvassa “plugged-in”-tilassa oleminen vie meidät erilaisiin kiinnostaviin tilanteisiin ja paikkoihin, joissa saamme itse valita mitä sisältöä haluamme jakaa, kuunnella ja katsoa. Verkossa voimme valita omat keskustelukumppanimme: ketä haluamme kuunnella, kenelle vastata ja kuinka nopeasti. Tämä antaa meille mahdollisuuden kontrolloida sanomisiamme uudella tavalla.


Voimme varmasti kaikki samastua tilanteeseen, jossa joudumme kamppailemaan huomiosta älypuhelimen kanssa. Olet sitten kertomassa hyvää juttua kaverillesi, jakamassa tärkeää tietoa poikaystävälle tai yrität saada keskustelua aikaan julkisella paikalla vastaukset puhelintaan selaavien ihmisten suusta ovat hyvin usein muotoa “ Hä?” tai “ Nii mitä sanoit?”. Sillä hetkellä tekee välillä mieli tunkea luuri kaverin kurkusta sisään. Tai heittää katukivetykseen. Tai naamaan... 
Anyway, you get the point.
Omg when annoying ppl at work harass me about adding them... this is what i would love to do to them!!!


Puhelimesta on tullut “ystävä”, joka tuo turvaa ja pitää seuraa olit sitten kaupan kassajonossa tai syömässä yksin ruokalassa. Toisaalta se mahdollistaa myös yhden ihmisen perustarpeista: voit olla lähellä, vaikka oletkin kaukana. Sillä vaikka haluammekin läheisyyttä haluamme samalla myös omaa tilaa ja aikaa, ja tämä on mahdollista älypuhelinten välityksellä.


Tästä pääsemmekin viimeiseen käsiteltävään asiaamme. Millaisia tulevaisuudenkuvia Sherry Turkle sitten oikein maalaa? Hän heittää pallon meille. Hän on huolissaan siitä osaammeko enää ollenkaan viettää aikaa yksin ja tuleeko tavallinen keskusteluyhteys kuolemaan? Tuleeko puhelimesta ystävämme joka kuuntelee ja ymmärtää meitä silloin kun kukaan muu ei enää kuuntele? Tulevaisuudennäkymät vaikuttavat siis jotakuinkin dystopisilta Turklen mielestä ( Me kutsuisimme sitä tyypillisamerikkalaiseksi liioitteluksi). Kuitenkin pystymme vaikuttamaan tähän paljon omilla valinnoillamme siitä, miten käytämme älypuhelimia.


Hint: Ditch the phone and have a conversation!

"Meow"ly yours,
H.S. 

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

"Live a life without boundaries!"

Olemme täällä taas kissojemme ja kissamielisen postauksemme kanssa! Tällä viikolla pääsimme elämään täysin uudessa todellisuudessa, kun tutustuimme Second Life -sivustoon. 

Kyseessä on siis virtuaalipelimaailma, jossa käyttäjä pääsee luomaan itselleen avatarin ja uuden todellisuuden. Sisältö on pitkälti käyttäjien tuottamaa, sillä erilaisia yhteisöjä ja paikkoja löytyy paljon. Omalle avatarilleen on mahdollista luoda mm. ulkonäkö, ura, koti ja sosiaaliset suhteet, eli niin sanotusti uusi identiteetti. Kaupassa on tarjolla mm. vaatteita, huonekaluja ja kulkuvälineitä. Maksuvälineenä toimii Linden dollarit, joita saa ostettua oikealla rahalla, kun laittaa luottokortin maukumaan. Elantoaan voi hankkia myös tekemällä "töitä" pelissä. Hahmosta voi tehdä itsensä kaksoisolennon, tai luoda kokonaan uuden hahmon. Oletko sinäkin joskus tahtonut olla Timo Soini? Nyt sinulla on mahdollisuus siihen!



Second lifestä on helppo löytää omanlaisiaan ihmisiä, sillä paikkoja ja yhteisöjä on lukemattomia. Käyttäjä voi itse valita, millaisessa paikassa ja keiden kanssa tahtoo hengata. Muita käyttäjiä on myös mahdollista lisätä kaveriksi, ja heidän kanssaan chattailukin on mahdollista. Chatissa voi jutella myös puhumalla mikrofonin kautta. 


Mutta miksi luoda sosiaalisia suhteita virtuaalipelissä tekaistulla identiteetillä? Mitä vikaa on vaikkapa Tinderissä tai Facebookissa? Eikö olisi parempi tutustua ihmisiin oikealla nimellään ja omilla kuvillaan? 
Ehkä jutun juju on juurikin siinä. Mahdollisuudessa esiintyä jonakin ihan muuna, ja unohtaa kaikki oikean elämän draama ja paineet. Aloittaa niin sanotusti alusta. Itselleni tuli pelistä jopa nostalgisia tunteita, kun mieleeni muistui ne tiistai-illat, kun riensimme ala-asteella ystäväni kanssa koulun jälkeen pelaamaan Simsiä. Oi niitä aikoja.

Meow, kuulemisiin!

- E.V.

torstai 12. maaliskuuta 2015

Paikanna kissasi!

Tällä viikolla "perustimme" yrityksen, joka myy kissanpantoja. Pannan avulla voit seurata, missä kissasi liikkuu, ja saat tiedot suoraan älypuhelimeesi! Pannan voi myös kytkeä piipittämään tarvittaessa, joten löydät kissasi mistä ja milloin vain. Kätevää, eikö?



Yrityksemme markkinoi tuotetta pääasiassa internetin ihmeellisessä maailmassa. Markkinointistrategioita keksimme monia, seuraavaksi siis hieman lisää niistä!

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Nettisivut - luottaako vai eikö luottaa?

Hei taas kaikki kissaihmiset!

Tällä kertaa aiheenamme ovat luotettavat ja epäluotettavat nettisivut. Kaikki ovat varmastikin törmänneet viruksia huutavaan sivustoon, ja onkin hyvä osata välttää kaikki epämääräiset nettisivut sekä tunnistaa luotettavaa tietoa sisältävät sivut.

Kissa-aiheisia tietosivuja on internet pullollaan, ja valitsimme luotettavaksi Kissaliiton nettisivut. Kyseisen sivun päättelimme olevan luotettava, sillä se näyttää asialliselta ja siistiltä, ja heti etusivulta löytyy paljon infomaatiota. Esiin ei myöskään pompahda turhia mainoksia eikä linkkejä.



Sivustolta löytyy informaatiota ympäri etusivua: yläreunassa esimerkiksi tietoa yhdistyksistä, kissaroduista ja kissaliitosta. Lisäksi mahdollisuus muuttaa sivu englanninkieliseksi. Vasemmasta sivupalkista löytyy linkki kissaliiton Facebook-sivulle ja ilmeisesti sivuston sponsoreiden logoja. Oikeasta sivupalkista löytyy “Uusimmat tiedotteet”, jossa linkitettyinä erilaista tapahtumia ja toimikuntien tiedotteita. Sivun alareunasta löytyy Suomen Kissaliitto RY:n yhteystiedot ja linkkien takaa myös hallituksen ja eri toimikuntien vetäjien yhteystietoja, mitkä näyttäisivät olevan kunnossa. Nämä kaikki seikat lisäävät luotettavuutta kyseiselle nettisivulle.

Kissaliitto mainitsee myös olevansa osa isompaa instituutiota, joka tuo uskottavuutta. Se viittaa ja jakaa linkkejä muihin samanlaisiin yhdistyksiin/jaostoihin. Sivuilla julkaistaan myös yhdistysten hallituksen päätöksiä, mikä antaa selvää merkkiä siitä, että sivuston takana on olemassaolevat ihmiset ja ammattimainen yhdistys.



Kissaliiton sivuilta löytyy myös erilaisia suostuttelukeinoja. Pathos eli tunteisiin vetoaminen näkyy sivuilla hellyyttävinä kissakuvina, ja logos eli jäki ja perustelut näkyy laajana informaationa kissoihin liittyvissä asioissa. Ethosta eli kirjoittajan itseensä vetoamista taas ei niinkään paljon näkynyt, sillä sivut ovat hyvin asialliset eivätkä pyri saamaan lukijaa tekemään mitään.


Pähkinänkuoressa:
Kissaliitto.fi-sivusto on luotettava, sillä teksti on kieliopillisesti oikeaa ja huoliteltua.
Teksti ei ole liian imartelevaa eikä se lupaa lukijalleen liikoja.
Sivut ovat rekisteöidyn yhdistyksen ylläpitämät.
Sivustolta löytyy informaatiota sivun ylläpitäjistä.
Sivusto on ulkoisesti kunnossa, eikä sieltä löydy toimimattomia ja epämääräisen oloisia linkkejä.

Epäluotettavan nettisivun löytäminen taas oli rutkasti vaikeampaa; kellekään kun ei varmaankaan putkahda päähän alkaa kirjoittelemaan valheita kissoista nettiin. Tai mistäpä sitä ikinä tietää mistä kukakin ilonsa repäisee.. Joka tapauksessa löysimme lopulta monien vaiheiden jälkeen esimerkin epäluotettavasta nettisivusta. Tämä hurmaava sivu täytti mielestämme epäluotettavan nettisivun kriteerit. 



Nettisivu on epäasiallisen näköinen ja sekava. Sivuilta käy ilmi, että kyseessä on jonkun ensimmäiset nettisivut, mutta mitään järkevää informaatiota sivuilla ei ole. Lauseet eivät ole kieliopillisesti läheskään oikein, eikä tekstiin, ulkonäköön tai oikeastaan mihinkään ole panostettu kunnolla.
Pathos (tunteisiin vetoaminen) näkyy söpöjen kissojen ja koirien kuvien muodossa. Logos (järki ja perustelut) jäi näiltä sivuilta täysin puuttumaan. Ethos eli kirjoittaja vetoaa itseensä ainakin kirjoittamalla "immy is cool so bow down to me and my dogs" ja "be a dog today if you do you are cool like me see..." Sivuston tarkoitus näyttäisi muutenkin olevan lähinnä se, että kirjoittaja tuo itseään, omia ajatuksiaan ja valitsemiaan kissojen ja koirien kuvia esille. Kuvia ja tekstiä ei ole sommiteltu keskenään sopiviksi ja siistin näköisiksi. Lähteitä ei ole käytetty, ja kaikki sivustolla kielii epäluotettavuudesta. Ja jos totta puhutaan, niin jokaisen sivulla kävijän pitäisi ymmärtää jo ensisilmäykseltä sivuston epäluotettavuus.
Pähkinänkuoressa:
Sivulta ei löydy faktatietoa, vaan ainoastaan kirjoittajan omia näkemyksiä.
Teksti on sekavaa ja kielioppi huonoa.
Sivusto on ulkonäöltään epäammattimaisen näköinen.
Sivuja on vain yksi ja tekstiä on sillä todella vähän.
Mitään yhteystietoja tai tietoa ylläpitäjästä ei löydy.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. See you!

Kirjoittanut: L.H

torstai 19. helmikuuta 2015

Kissat ystävän(päivän)ä







Nyt olikin aika luoda kutsu vuosittaiseen ystävänpäivätapahtumaan. Kutsun pääset lukemaan tästä. Vaikka tapahtuman järjestäjä on monelle ehkä vielä toistaiseksi tuntematon K.I.S.S.A. ry (Kissojen Ilo Syvällä Sydämissä Ainiaan), tapahtuma on kuitenkin jo muuttunut yhdistykselle traditioksi. 

Kissa on ihmisen paras ystävä, joten mikä sen parempi ajankohta voisikaan olla, kuin ystävänpäivä. Tapahtuma on hienostunut päivätilaisuus, jossa on lisäksi mm. brunssitarjoilu, sekä tietenkin tärkeimmille vieraille hellittelyä -CatSPA. Yhdistyksen kutsuvieraiden osallistuessa hyväntekeväisyystilaisuuteen, saavat kisulit viettää aikaansa hellittävänä ja kaunistettavana. CatSPA ja tarjoilut ovat keino, jolla yhdistys kerää varoja toimintaansa.

Totesimme, ettei kutsu voi olla liian pinkki ja hattarainen. Sen olisi viestittävä hillittyä eleganssia jo ensisilmäyksellä ja tietenkin tuotava sekä yhdistyksen, että tilaisuuden painopiste (kissat) esiin. Tilaisuudessa on tänä vuonna mukana myös terveellisiä luomukissanruokia tuottava ItuMiuku Oy. Koska luonto -meidän jokaisen olevaisen alkuperäinen reviiri- on jokaisen kissanystävän sydäntä lähellä, oli sopivaa ottaa myös kutsuun mukaan maanläheistä kuviointia.

Tekstistä itsestään emme halunneet liian juhlavaa. Tilaisuus on hienostunut, mutta toisaalta emme halua karkoittaa ketään jäämään pois liiallisten muodollisuuksien pelossa. Kutsuvieraslistalla on kuitenkin paljon arvovaltaisia henkilöitä, joille satelee jatkuvalla syötöllä kutsuja jokaisiin kissanristiäsiin, -nimiäisiin, -häihin ja -hautajaisiin, joten meidän kutsumme on oltava luettavissa yhdellä silmäyksellä. Vähemmän on enemmän, tai ainakin jää mieleen paremmin;) Tämän vuoksi myös menu- ja cocktail-listat ovat nähtävillä erikseen tilaisuuden omilla nettisivuilla www.catspaandcocktails.com



keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Söpöt, rumat, memet

Hei taas ja hyvää yötä/päivää/aamua!

Tällä viikolla pääsimme etsimään kissa aiheisia kuvia Pinterestistä. Ryhmän Pinterest on luonnollisesti täällä: https://www.pinterest.com/teamspruce/.

Jaoimme löytämämme kissakuvat kolmeen kategoriaan:

1. Söpöt kissat.



2. Rumat kissat.


3. Ja luonnollisesti: kissa -memet.


MUTTA! Miksi juuri näin? No oikeastaan ne olivat helpoimmat ja selkeimmät jaottelut. Nettihän on tunnetusti täynnä kissakuvia, joten kategorioita olisi voinut tehdä satakaksikymmentäkolme ja muutaman vielä päälle. Esimerkiksi kissa meme -taulun olisi voinut jakaa eri memejen perusteella useampaan kansioon (ltai ainakin "Grumpy Cat" ja "muut"). Joten kolme yleistä kategoriaa oli yksinkertaisinta.

Mitä näihin kategorioihin sitten laitettiin? Noh, ei varmaan yllätys että söpöt kissat -taulu on täynnä kissanpentuja, ja kissa memet -taulu on aika itseselitteinen. Kissakuvia joista on tehty humoristisia lisäämällä tekstiä. Rumat kissat -taulu tosin pysyi aika pienenä. Varmasti ryhmän kissafanien määrästä (äänekkyydestä?) johtuen, ja rumista kissoista voi olla monenlaisia mielipiteitä, joten kovin moni ei välttämättä uskaltanut laittaa omasta mielestään rumia kuvia kissoista.

 Mistä nämä kuvat tulevat? Monesta paikkaa, osa on ammattilaisen kuvaamia ja toiset amatööri tuotoksia eli kuvattu omaa kissaa. Varsinkin memet näyttävät olevan usein jälkimmäisiä, joihin on liitetty tekstiä uuden ja humoristisen vaikutuksen luomiseksi.


 Lisää taas viikon tai parin päästä, samaan kissa-aikaan samassa kissablogissa!
 

 J.L.

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Keskustelua kissoista




Hei kaikille kissoille ja kissanmielisille!

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut erittäin kissa(video)painotteinen viikko! Niin kuin näkyy, kirjoitamme tällä kertaa postauksemme suomeksi. Syynä tähän on se, että tämän viikon tehtävässä käyttämämme nettikeskustelu on suomenkielinen, joten päätimme tehdä myös analyysin suomeksi selkeyden vuoksi.

No, mennään siis itse tehtävään! Saimme tehtäväksemme etsiä jonkin nettikeskustelun blogimme teemaan (KISSAT!) liittyen ja pohtia sitä tarkemmin. Emme voineet olla tarttumatta tilaisuuteen, kun löysimme keskustelun koskien sitä, Miksi kissat reagoivat aina ”kss kss”-ääneen?




Keskustelu löydettävissä kokonaisuudessaan täältä.

Valitsemamme keskustelu on suunnattu kissoista kiinnostuneille ihmisille. Keskustelu kiinnostaa varmasti myös heitä, jotka ovat pohtineet samaa aihetta itsekseen. Tähän sisältyy varmastikin erittäin monta ihmistä, sillä kukapa meistä ei yön pimeinä tunteina pohtisi vastaavia tärkeitä asioita.

Keskustelussa on yhteensä 39 viestiä, joista noin 28 on eri ihmisten kirjoittamia. Keskustelun on aloittanut nimimerkki smilely ja hän on kirjoittanut aloitusviestin lisäksi seitsemän viestiä. Muita useamman kuin yhden viestin kirjoittaineita ovat nimimerkit shinjunen ja supersieniagentti.

Kaikki keskustelun osapuolet käyttävät nimimerkkiä, sillä Demi.fi-sivusto vaatii sisäänkirjautumisen mikäli haluaa osallistua keskusteluihin. Sivusto on erityisesti nuorten naisten suosiossa ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, joten kielenkäyttö on epävirallista ja vapaata. Mikäli käyttäjä huomaa jonkun nimimerkin käyttävän törkeää kieltä, voi hän olla yhteydessä sivuston ylläpitoon. Jonkinlaista suodatusta viestien suhteen siis tapahtuu, mutta pääasiassa keskustelupalsta on erittäin vapaa.


Seuraavaksi analysoimme nettikeskustelua kielenkäytön tasojen avulla.


Kielenkäytön tasoja on olemassa kolme: sanastollinen taso (lexical level), lauseopillinen, syntaktinen taso (syntactic level) sekä tekstuaalinen taso (textual level). 

Sanastollisella tasolla keskitytään sanojen ja symbolien tarkasteluun. Tyypillisiä sanastollisia piirteitä nettikielessä ja -keskusteluissa ovat muun muassa sanalyhennökset, puhekieliset sanat sekä huudahdukset ja muut tunteita ilmaisevat sanat ja hymiöt.

Keskustelussa oletettavasti teinitytöt keskustelevat toistensa kanssa tästä hauskasta aiheesta. Jo otsikossa törmäämme sanastollisella tasolla puhekielisyyteen, sanalyhennökseen, tietyn äänteen auki kirjoittamiseen  ja hymiöön. Puhekielisyys ja sanalyhennökset ovatkin erittäin tyypillisiä tälle keskustelulle.


Keskustelun avanneessa nimimerkki smilely:n kommentissa ” puhekielelle tyypillisiä sanalyhennöksiä ovat ”aukesi” ja ”kurnahti”. Samasta kommentista löytyy myös puhutun kielen äänne kirjoitettuna ”kss kss” ja naurava hymiö ”:-D”.


Sanastollisen tason keskiössä ovatkin selvästi lukuisat hymiöt ja tunnepitoiset sanat sekä artikuloidut äänteet, kuten ”kss kss”. Hymiöitä käytetään lähes jokaisessa kommentissa. Keskusteluketjusta löytyvät seuraavat hymiöt: ”D:”, ”:-D”, ”:D”, ”:DD”, ”xDDD”, ”:|”, ”XD”, ”O_O ”, ”:>”, ”:3”, ”:)”, ”<3”, ”D:<”, ”:'DDDD” ja ”>:(”. Tunnepitoisia sanoja (usein hymiön kera ilmaistuina) edustavat muun muassa ”repesin”, ”hajosin” ja ”no hö”.

Artikuloituja puhekielen äänteitä keskustelusta löytyy esimerkiksi seuraavissa muodoissa: ”aaaaww”, ”öö” ja ”hahahah”. Kokonaan isoilla kirjaimilla kirjoitettuja sanoja ja lauseita löytyy vain parista kommentista, suurin osa keskustelun kommenteista on kirjoitettu käyttäen pelkästään pieniä kirjaimia. Kirosanojakaan ei juuri käytetä, lukuunottamatta nimimerkki avada_kedavra:a sekä Rolling_:a seuraavissa kommenteissa:







Hymiöiden lisäksi muita symboleita keskustelussa edustaa merkki ”^”, joka tarkoittaa kirjoittajan haluavan kiinnittää huomion yläpuolella olevaan kommenttiin (esimerkki alempana). Myös alaviivoja käytetään painottamaan tiettyjä sanoja, kuten caps lockia rakastava nimimerkki SENTTINEN: 




Englanninkielisiä ilmaisuja keskustelusta ei juuri löydy, paitsi ansupuun kommentissa ”topicin paras” topic-sanan viitatessa kyseiseen keskusteluun sekä letmetakeaselfie:n ihastellessa kissan suloisuutta englanniksi ”awws too cute”. Nimimerkeissä englannin kieli onkin taas vahvasti edustettuna, mielikuvituksesta puhumattakaan! Mitäpä sanotte esimerkiksi seuraavista: kidnapped, darthvader, supersieniagentti, Kumisaapassiili tai Ripulikeitto?


Syntaktisella tasolla keskustelussa on paljon viestejä, joissa lauseet alkavat pienellä alkukirjaimella. Esimerkiksi:







Isoja kirjaimia käytetään, mutta tosin painotuksena ja edustamaan huutoa/kovaäänisyyttä:












Viesteissä on myös lyhyitä, yhden tai kahden sanan verbittömiä lauseita, joilla tuetaan toista kirjoittajaa, tekemättä kuitenkaan kummoisempaa argumenttia, sekä ”tunne huudahtuksia”:
"totta XD", "topicin paras.", "hajosin :D".

Monet lauseet ovat lyhyitä, noin 1-10 sanan pituisia, joka ovat tyypillistä nettikeskusteluissa. Keskustelussa löytyy myös jo aikaisemmin mainittu esimerkki, jossa kokonainen lause on korvattu yhdellä symbolilla. Nimimerkki Kumisaapassiili vastaa nimimerkin supersieniagentti kommenttiin yhdellä symbolilla. Kyseinen merkki osoittaa, että kirjoittaja on samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Tämän ilmaiseminen onnistuu käyttämättä lainkaan sanoja, ja se vaikuttaa olevan melko yleinen tapa joillain internet foorumeilla.











Tekstuaalisella tasolla keskustelusta löytyy monia kielellisiä piirteitä. Ensinnäkin keskustelu on jatkuvaa dialogia osallistujien kesken. A
llaolevasta esimerkistä nähdään dialogi keskustelijoiden välillä, joka ilmenee lainauksien lainaamisena ja niiden kommentoimisena. Koodinvaihtoakin löytyy englanninkielisten ilmaisujen muodossa. Monet keskusteluun osallistujista aloittavat kommenttinsa tunteen ilmauksella (esimerkiksi naurua, hymiöitä ja reaktion kuvailua ("Repesin!")).
Esimerkistä näemme myös kaikkien osallistujien käyttävän jo aiemmin kuvailtuja lempinimiä ja nimimerkkejä. Myös multimodaalisuutta löytyy symbolien muodossa (esimerkiksi hymiöt). Puhekieltä ja slangia käytetään paljon. Keskustelussa on myös huumoria ja ironiaa, jopa tarkoituksellista sarkasmia, kuten ylläoleva esimerkki osoittaa. On kuitenkin syytä huomioida, että nettikeskustelussa asioiden merkitys saattaa olla eri lukijoille/keskustelijoille erilainen, jolloin myös humoristiset viitteet eivät välttämättä välity kaikille samoin. 








- Essi Kärjä, Christina Riihiaho, Elina Virnala

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Defining a Phenomenon of the Digital World

The first assignment on our course was to define a phenomenon of the digital world that does not yet have a name (like 'selfie'). After searching for the members of our group and establishing what we needed to do we started brainstorming.




This lead to conversation mostly about two subjects. One of them was TV series, television culture and how it has changed in the past years. The other was the selfie culture and we did come up with some good definitions for certain 'selfies', but we found the TV conversation more interesting.

Do you know what a serial watcher is? We do.




He or she is a person, who likes to binge on TV series. He/she watches American TV series in marathon sessions usually on Netflix or on DVD sets. He/she is likely to know multiple quotes, is passionate about the characters and takes the TV series very seriously. He or she can watch the same series multiple times.

Recognize anyone? Serial watcher was the term defining a certain phenomenon we all found familiar, but we also discussed how the television culture and the role of TV series have changed. Now you don't need to wait for that time of the week that your favourite series is on with a new episode. 





Instead, you can watch them all on Netflix or somewhere else online, or on DVD sets. We also talked about how dominating the TV series enthusiasm seems to be among us 20-somethings and how it can almost be a question of status if you have seen a certain TV series or not, or at least someone might form an opinion about you based on that fact. 




What do you think? Do you recognize this phenomenon? I (Erika, the leader of our group this week) am also a little bit uncertain of the English of our term. Would serial viewer have been better? By the way, we are also uncertain of the language of the coming posts on our blog, as we decided that we can write either in English or in Finnish, whichever seems more appropriate.

Anyway, that's all we have for this time. Have a n... Sorry.






E.I.